Wie zijn de mensen achter Let Them Play?

De “harde kern” van LTP bestaat uit Tom Teulingkx, David Van nieuwenhove en Marc Geenen, die zowel apart als samen veel ervaring en een uitgebreid netwerk van andere deskundigen hebben in de (jeugd)sport. Tom, David en Marc regelen en zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen bij LTP. Vlak bij deze kern hoort ook sportjurist Dries Goyens, legal manager van LTP.

Voor gespecialiseerde taken laten we ons omringen door topexperts, onder wie sportcardiologen, sportvoedingsdeskundigen, sportjuristen, toptrainers enz. De kernmensen van LTP staan borg voor de kwaliteit van het advies en de algemene of gespecialiseerde begeleiding die ze bieden.

Marc Geenen

content manager

David Van Nieuwenhove

algemeen manager

Tom Teulingkx

medisch manager

Let Them Play komt uit de koker van drie mensen met een bewezen staat van dienst en praktijkervaring in hun vak:

huisarts, sportarts, voorzitter van de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) en van de Belgische Vereniging voor Sport- en Inspanningsgeneeskunde, lid van de Medische Commissie van Belgian Cycling, vader van drie sportende tieners en zelf fervent wielrenner en langeafstandsloper. Tom verschijnt regelmatig in de media om uitleg te geven over sportmedische kwesties en is daardoor een van Vlaanderens bekendste sportartsen geworden.

Binnen LTP is Tom verantwoordelijk voor alle geneeskundige kwesties, zoals sportmedische onderzoeken, inspanningstests en medisch advies.

is sporttechnoloog. Naast LTP runt hij Perform2Achieve, een bedrijf en kenniscentrum dat gespecialiseerd is in analyse- en trainingsapparatuur voor sporters van alle niveaus. De focus van Perform2Acieve ligt op domeinen als hydratatie- en elektrolytenmonitoring, ademhaling, bewegings-, kracht- en springanalyse, core-stabilitytraining en cognitieve training. David is ook ervaringsdeskundige, als vader van twee begaafde tennissers die in hun tienerjaren werden voorbereid om prof te worden. David kent het klappen van de zweep vanuit de dagelijkse praktijk als het om jonge sporttalenten gaat en om de vele uitdagingen waarmee zulke jongelui worden geconfronteerd.

David heeft veel zakelijke waters doorzwommen is daarom de geknipte manager en algemeen coördinator van Let Them Play.

is wetenschapsjournalist en medisch schrijver. Hij werkt als bestuurder en communicatiemanager van de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA), als secretaris van de Belgische Vereniging voor Sport- en Inspanningsgeneeskunde en hij is Head of Science bij Perform2Achieve. Marc is (co-)auteur van vijf boeken over medische onderwerpen en was adviseur van de Vlaamse minister van Sport. Voor die tijd was hij meer dan 20 jaar aan de slag bij radio en tv, als journalist en als presentator (van onder meer De Zware Voet). Maar bovenal was Marc gespecialiseerd in medische en wetenschappelijke onderwerpen.

Binnen Let Them play waakt hij over de wetenschappelijke onderbouwing van alle adviezen (samen met Tom) en over doeltreffende communicatie. Hij geeft sporters en hun omgeving communicatieadvies en mediatraining.

Winkelwagen

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws