Wat is en wat doet
Let Them Play?

VOOR GEZONDE EN SUCCESVOLLE JEUGDSPORT

Let Them Play is de eerste en enige organisatie in Vlaanderen voor gezonde en succesvolle jeugdsport. LTP is een initiatief van sportarts Tom Teulingkx, medisch auteur Marc Geenen en prestatietechnoloog David Van Nieuwenhove.

ALTIJD GELDT: LET THEM PLAY

Alles wat LTP onderneemt is erop gericht sportende kinderen of tieners, hun ouders en andere begeleiders te helpen. We vertrekken daarbij altijd vanuit het principe dat de sport die een kind of tiener beoefent, op welk niveau dan ook, leuk moet blijven. Dat moet vanzelfsprekend het geval zijn als kinderen alleen maar voor hun plezier of hun gezondheid sporten. Maar zelfs in de topsport blijft de kreet ‘Let them play!’ voor ons overeind. Want ook dán geldt dat getalenteerde kinderen, tieners en adolescenten ondanks de inspanningen die nu eenmaal bij topsport horen; altijd nog plezier moeten kunnen beleven aan wat ze doen. Anders houden ze het nooit vol.  

VAN BOEK TOT TOTAALPROJECT

In 2018 schreven Tom en Marc samen het boek ‘Sportouders’, over alles wat ouders van sportende kinderen moeten weten.  Het boek verkocht en verkoopt goed. In 2022 verscheen een geüpdatete tweede druk. Maar sommige mensen lezen geen boeken. Daarom is uit ‘Sportouders’ de organisatie Let Them Play ontstaan. LTP heeft vier doelen:

We doen dat met de 100-en tips & tricks in het boek ‘Let Them Play – Sportouders’, met de lezingen die Tom en Marc geregeld geven en met berichten op sociale media, maar ook met de korte artikels, infographics, filmpjes of podcasts die je op deze website kunt vinden.

SportAnalytik is het systeem waarmee LTP kinderen van 5 tot 16 jaar test aan de hand van korte, leuke sportproefjes. Zo kunnen hun ouders – en de kinderen zelf ook natuurlijk – te weten komen voor welke sporten een kind de meeste natuurlijke aanleg heeft. SportAnalytik dient niet om bijzonder sporttalent op te sporen, maar om de beste match te vinden tussen de talenten die élk kind heeft en bepaalde sporttakken.

LTP organiseert tests waarmee jonge, ambitieuze tieners kunnen nagaan of ze het atletische vermogen hebben om uit te blinken in hun sport.

LTP adviseert en begeleidt jong sporttalent dat aan de top wil geraken of het daar lang wil volhouden. We doen dat op elk belangrijk gebied:

  • gespecialiseerde analyse en trainingen
  • sportmedisch
  • organisatorisch (competitie, studies etc.)
  • psychologisch
  • juridisch

LTP werkt daarvoor samen met de bestaande entourage van een sporter en probeert de sporter, de ouders en mensen uit de entourage te ontzorgen, zodat al die mensen kunnen focussen op hun kerntaken.

Winkelwagen

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws